tiistai 21. toukokuuta 2013

Paracord Punonta

Tässäpä punonnan ohjetta
Punonta on hyvä tehdä saman paksuisista nauhoista. Tarvitset kaksi erillistä pätkää, toinen tulee pohjanauhaksi ja toinen kulkee päällä.
Pohjanauha näkyy joten kannattaa valita sen mukaan nauhojen värit. Helpoin on tietysti tehdä samanvärisestä koko punonta.
Alempi nauha määrää työn pituuden. Nauha kulkee kaksinkertaisena joten jos teet 20cm rannekorun niin nauhan pitää olla 40cm. Kannattaa myös ottaa sentti kaksi ylimääräistä jotta työskentely varaa on.
Vaaleanpunainen nauha on pohjanauha joka on kaksinkertaisesti ja pinkki on työskentely nauha. Työskentely nauhaan menee yllättävän paljon joten sitä kannattaa alusta asti ottaa runsaasti.Jos itse käytän näitä paketteja niin leikkaan irti vain pohjanauhan ja lopulla työstä päälikuviota eli tässä kuvassa pinkkiä.
Pinkki on asetettu noin keskeltä pohjanauhan taakse.

valkoinen eli vasennauha kiertää pojanauhan alta ja oikeana nauhan päältä. Oikea eli musta nauha kiertää pohjanauhan päältä ja vasemman alta.
Kiristä nauhat.

Musta eli vasen nauha menee pohjanauhan päältä ja valkoisen alta. Valkoinen menee pohjanauhan alta ja musta päältä.


Kiristetään.
Ja näin jatketaan eli musta nuolinen nauha menee aina nauhan päältä ja valkoinen alta.Eli aloita taas kuvasaran alusta ja jatka samaan malliin loppuun asti.

Malli on tehty 325 ja 550 nauhalla. Kuvassa näkee vähän nauhojen paksuus eroa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti